Hostrup var længe ejet af Krabbe til Bustrup, som var de dominerende jorddrotter i denne del af Salling. Hostrup hovedgård har allerede eksisteret i 1400-tallet, men der har formentlig ikke været bøndergods til gården før hen imod 1700. 1639 erhverves Hostrup af Jørgen Rosenkranz, en søn af den lærde Holger Rosenkrantz, som byggede sidste del af Rosenholm. Naboherremanden til Kaas, C. Bartholin købte i 1703 Hostrup, og først nu blev Hostrup del af en nogenlunde anseelig godsbesiddelse.

De nuværende bygninger skyldes en ny ejer, grev J. Sigismund Schulin, som restaurerede og nyindrettede hovedgården, så den fik sit nuværende udseende med tre fløje og svungne gavle. Herunder blev det fra 1700-tallet mur og bindingsværk erstattet og restaureret.

Det indvendige er stærkt præget af virksomheden som selskabslokaler. Der er restaureret og moderniseret med hård hånd.

Hostrup hovedgård, Lem

   
Arrangementer 2023: 
Arrangementer 2024:
Afholdte arrangementer
Bliv medlem af SKM, og få adgang til alle Museum Sallings museer.
Sammus er danske museumsforeninger - aktuelt 61 tilsluttede foreninger - som har et samlet medlemstal på ca. 52.000. Skive Kulturhistoriske Museumsforening (SKM) er medlem og modtager herfra nyhedsbreve, som vi hermed gør tilgængelige for vore medlemmer og gæster på foreningens hjemmeside. Ind imellem kommer nyhedsbrevene lidt forsinket på hjemmesiden, så lægger vi dem her. Nyhedsbrev72, 2021.

 

   

Søg  

   
© Skive Kulturhistoriske Museumsforening