Billedpræsentation

Prospekt Skive 1570
På den øverste streamer ses flg.:
  1. Kaas herregård, ejet af Kaas slægten fra før 1459 til 1523, samt fra 1914 til 1923. Maleri fra 1863.
  2. Gl. Skivehus. Palæ-bygningen er ombygget 1896 i to etager. Parsbergs bindingsværkslænge fra 1719 er bygget over et middelalderkøkken.
  3. Krabbesholm, foto fra o. 1900, lige omkring den tid, da "herregården sprængtes i stumper og stykker", og lige før salget af hovedbygningen til højskole i 1907.
  4. Ørslev Klostergouache af Rasmus Kruse fra 1838
  5. Spøttrup Borg.
Desuden er der på forsiden Prospect'er af Skive 1570, 1579. Samt løjtnant du Plats Skive kort fra 1798 - herunder til sammenligning et aktuelt Skive kort.

Kærgårdsholm i Håsum sogn blev samlet og fik nye bygninger under Niels de Linde efter overtagelsen i 1706. På dette tidspunkt hørte der til gården ca. 350 tdr. htk. bondejord og en hovedgårdstakst på ca. 44 tdr. htk.

Niels de Lindes noget slet begavede søn måtte se sin borgerlige ægteviv gøre ham til hanrej med forvalteren - som få år senere blev adlet under navnet Lindenpalm. Han oprettede sammen med Maren Loss, de Lindes borgerlige hustru, et hospital i Håsum.

I 1880'erne blev de Lindes bygninger nedrevet, og et nyt - ikke prangende - byggeri blev anlagt sydvest for den tidligere hovedgård.

Nyhedsbrev - kommende arrangementer 2019

Invitation 2019 Det legede vi med